Discipline of freedom

Happy days! Jag fick några timmar för mig själv i eftermiddags! Imorgon ses jag igen med familjen. Happy days det med! Det är så roligt att få vara själv när man vet att det är på begränsad tid.
Men det var inte det jag ville säga ikväll.
Jag ville snacka om mål och planer för 2017.
Men innan dess så ska jag berätta hur det gick för mig ikväll:
Jag har jobbat i flera timmar, kommit hem, lagat mumsig middag för en (bildbevis finns här på Instagram) och sedan skulle jag kolla på film. I samma sekund som jag skulle sätta mig i soffan kom jag på att det kanske vore bra att starta en tvätt. Den kan ju snurra samtidigt, inte sant?
Sedan var det kört!!!
Jag startade en maskin,
plockade torra kläder från torkställningen,
snubblade över dammsugaren,
kopplade in den,
innan jag fattade saken dammsög jag hela vårt TRE-våningshus,
tog av lakan i sovrummet,
gick ner till köket,
packade in disken i diskmaskinen,
diskade lite för hand,
torkade alla bänkar,
gjorde en kopp te,
och sen var jag klar för att se på filmen.

What the hell??? Så tänk nu alla som känner mig och umgås med mig till vardags!!! Att jag överhuvudtaget lyckas hålla tråden i våra samtal, ibland, för korta stunder!!! Det är ju en stor jäkla UNDER!!!

Jag vet liksom att det är så det kan lätt bli för mig. Så årets utmaning och förhoppning krätsar kring ordet disciplin. Men inte vilken disciplin som helst, förstås.
A discipline of freedom.
Och hur ska jag ens börja? Det är ganska klart att det inte blir enkelt.

Sedan några år tillbaka försöker jag jobba efter hur jag vill att det ska KÄNNAS varje dag, och inte vad jag ska åstadkomma under åren. Till det använder jag vackra planners with a soul av Danielle Laporte, (för mer info gå in på www.daniellelaporte.com och läs mer om The Desire Map, om du vill).

What I will do to feel the way I want to feel.

Även där har man lite plats för att krafsa ihop ett par, tre saker som man gärna vill arbeta mot under året. Och det kan man revidera varje månad. Skriva om, i fall det behövs. Jag har nu, – när filmen tog slut! – snabbt gått igenom förra årets anteckningar. Det gick fort. Det fanns några rader nerskrivna förra januari. I februari stod det bara ett ord i min planering “överleva”. Sedan var det blankt ganska länge. Men när jag tänker efter så har jag faktiskt lyckats med några saker på den listan. Med andra är jag på god väg. Och det är jag så himla nöjd med!!!

Hur går det för dig då?
Berätta gärna så vi andra också får skratta lite, eller blir lite snällare mot oss själva.

Massa kärlek till dig, alltid!
/Kasia

Följ ZebraZone via e-mail

Dina uppgifter stannar hos mig! <3

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

7 thoughts on “Discipline of freedom

 1. Wow ! Många skulle kunna drömma om att ha så mycket energi och göra så mycket på en gång. Wow!
  Jag tar den metoden med mig, tack !

 2. Kasia ❤❤❤❤ Du har överlevt, du överlever. Fina, fina du. Jag blir alldeles tårögd. Kram. Jag ser framemot vår fika, att jag fått lära känna dig, fina människa. Kram.

  • Snällaste Ulrika, tack för dina varma ord. Fick läsa dem flera gånger och tänka superfokuserat: det är till mig, det är till mig Ulrika skriver det. Tack <3
   Vi överlever genom att dra lärdomar från våra egna snesteg. Förvandla våra svagheter till styrkor genom snäll och mjuk reflektion.
   Vi ses snart och fikar! Jippi! <3<3<3

 3. Hej igen , 🙂
  Tänk om det gömmer så mkt energi i varje av oss, bara att hitta den i rätt tid och på rätt plats.
  Discipline of freedom, vad gömmer sig bakom det ?
  Disciplin ger mer frihet, det kan jag hålla med om. Kan Du, vänligen, vid något tillfälle utveckla det vidare med “discipline of freedom” ? Eller kanske bifoga någon länk där man kan läsa mer om det .
  Så, allt gott !

  • Kära Mango, tack! Du ger mig hopp. Skulle bli lite ledsen om ingen märkte att just “discipline of freedom” är något att titta närmare på, utforska och göra till en del av sitt liv. Det kommer mer om det inom kort. Tack och åter tack. Ha en fin söndag :-*

 4. Jag har en liten vovve med korta ben. Igår var det extremt smutsigt ute och när vi kom hem efter promenaden då var hon så klart extremt smutsig. Då duschade jag henne ordentligt och märkte samtidigt att vattnet liksom rann väldigt sakta ner i brunnen. Torkade vovven och då hände det följande:
  jag tog bort fronten på badkaret ( bara det är ett projekt ska ni veta)
  lade mig på magen och kollade under
  gjorde rent brunnen med allt vad det innebär
  städade under badkaret
  tog sedan resten av golvet
  dammande av mattor
  gjorde ordning i skåpen och slängde gammalt smink
  putsade speglar
  sedan fortsatte jag till köket, sovrummet och hallen
  Jaa, ni förstår, jag skulle bara duscha hunden 🙂 🙂
  Kram på Er

  • Oj oj oj… Man bara gör. Och det känns bra! Ibland 🙂

   Jag har börjat låta mig själv ha dessa energiutsvävningar. Jag balanserar dem med dagar då det inte finns krav att göra något. Det finns tom tillåtelse att vila på lunchen.
   Och jag har inte riktigt bestämt mig om jag tycker att det är bättre att göra lite hela tiden istället.Bäst jag sätter mig i soffan och funderar på det… 😉
   Ha en fin dag. Kram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.