No deprivation, please!

Det är något magiskt i att få börja på nytt. På en ny kula. Ett oskrivet blad.
Att få börja ett alldeles nytt år. Oförstört, rent, fri från gamla synder.
Det ska ändras kostvanor, det ska motioneras mera, läsas mera och hinnas med ännu mer saker.
2017 bör vara lätt att göra till ett bra år, eller iaf bättre än 2016. För 2016 var ju lite sådär. Inte sant?
Näää, 2016 gav dig och mig det vi behövde för att kunna snickra ihop en bra bas för vårt 2017. Så säg tack och blicka framåt!
Och både du och jag vet att inget blir annorlunda efter 12-slaget imorgon. Det blir samma gamla vi. Och förstå mig rätt: vi är alla skapta till att göra underverk, glänsa och glittra, utföra stordåd varje dag. För oss själva och för hela mänskligheten. Men det har inget med en alldeles ny almanacka att göra.
Pressen blir plötsligt så jäkla stor när alla tomma sidor ska fyllas med hjälteinsatser och being better version of myself-bevis. Sådär DIREKT. Helst redan på nyårsdagen. Och alla vet vi att januari ÄR den tunna månaden. Skitmånaden. Kalla och mörka och ändå ska alla jävlar köpa sallad (helst utan dressing, för jag lagt på mig under julen!) till lunch fösta dagen de är tillbaka på jobbet.
Fortsätt gosa istället, vet jag! Fortsätt vara snäll mot dig. Det är bara i den atmosfären som man kan lyckas utföra stordåd. Som att överleva till den 25 i januari.
Deal?

Ge inte upp dina drömmar och mål. Ha dem! Please! Men låt dem bli sådana som varar längre än till kl 11.35 den andra januari.
Dvs. REA-LIS-TIS-KA och snälla, så du slipper känna dig som en nolla år 2017.

What is hiding down the road?

What is hiding down the road?

Det är det jag önskar dig med hela mitt hjärta <3
/Kasia

Följ ZebraZone via e-mail

Dina uppgifter stannar hos mig! <3

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

2 thoughts on “No deprivation, please!

 1. Kära Du, måste vara ärlig och erkänna att dina första meningar gjorde att mina ögonbryn åkte upp nästan till hjässan och munnen gapade större och större!!!! Tänkte “har hon blivit helt plötsligt som alla andra och ska roa oss med plattityder” och sedan andades jag ut!!!!!
  Du har alldeles rätt, ingenting har förändrats över en natt och över ett klockslag. Ingenting magiskt har inträffat, jag vaknade som alla andra morgnar, bryggde mitt kaffe, gick ut med hunden. Mötte en massa sönderkrossade champagne flaskor, skräp efter fyrverkeripjäser och annat lite överallt. Trist, ingenting har förändrats i mina grannars beteende, människans beteende.
  Jag är ändå glad över att det gamla året tog sitt slut. Det var ett jobbigt och väldigt trist år för mig. Minnen kommer säkert blekna så småningom och blir till en erfarenhet som allt annat jag har varit med om och överlevt. Mina planer för det nya året sträcker sig högst en vecka framåt. Jag ska uppleva nuet Kasia min, på riktigt och utan press, stress och krav. Önskar Dig och alla dina läsare god hälsa och en inre frid. Mig med.

  • Tack Marylko, samma till dig och dina nära 🙂 Vips och så är snart 1 del av 12 på detta år borta! Redan!
   Jag har funderat mycket på det där med TIDEN på sistone. Man säger att tiden läker alla sår, och med det trodde jag länge att man menade att ja ja, man glömmer helt enkelt. Och så är det säkert lite gran också. Nya saker kommer och tar upp ens uppmärksamhet.
   Men med tiden hinner vi också ordna upp saker i vårt medvetna. Och kanske desto mer det omedvetna hinner få ordning på det som vi egentligen känner kring tunga händelser. Med tiden börjar vi fatta vad själva LÄRDOMEN varit i det som hände oss. Tid ger perspektiv. Jag ska skriva mer om det idag,… om tiden räcker till 🙂
   Puss!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.